Rugăciunea creştino-evreiasco-musulmană a lui Warren

Almighty God, our Father, everything we see, and everything we can’t see, exists because of you alone.
It all comes from you, it all belongs to you, it all exists for your glory.
History is your story.

The Scripture tells us, “Hear, O Israel, the Lord is our God, the Lord is one (împrumutare din Shema Yisrael- iudaism).” And you are the compassionate and merciful one(împrumutare din Islam). And you are loving to everyone you have made.
Now today, we rejoice not only in America’s peaceful transfer of power for the 44th time, we celebrate a hinge point of history with the inauguration of our first African-American president of the United States.
We are so grateful to live in this land, a land of unequaled possibility, where the son of an African immigrant can rise to the highest level of our leadership. And we know today that Dr. King and a great cloud of witnesses are shouting in heaven.
Give to our new president, Barack Obama, the wisdom to lead us with humility, the courage to lead us with integrity, the compassion to lead us with generosity.
Bless and protect him, his family, Vice President Biden, the Cabinet and every one of our freely elected leaders.
Help us, O God, to remember that we are Americans, united not by race or religion or blood, but to our commitment to freedom and justice for all.
When we focus on ourselves, when we fight each other, when we forget you, forgive us.
When we presume that our greatness and our prosperity is ours alone, forgive us.
When we fail to treat our fellow human beings (inclusiv homosexualii şi lesbienele) and all the earth (aluzie la încălzirea globală şi la ecologie) with the respect that they deserve, forgive us.
And as we face these difficult days ahead, may we have a new birth
of clarity in our aims, responsibility in our actions, humility in our approaches and civility in our attitudes – even when we differ.
Help us to share, to serve and to seek the common good of all.
May all people of good will today join together to work for a more just, a more healthy, and a more prosperous nation and a peaceful planet.
And may we never forget that one day, all nations, and all people, will stand accountable before you.
We now commit our new president and his wife, Michelle, and his daughters, Malia and Sasha, into your loving care.
I humbly ask this in the name of the one who changed my life – Yeshua (evreieşte), Isa (islam), Jesus Englezeşte şi spaniolă), [Spanish pronunciation], Jesus – who taught us to pray:
Our Father, who art in heaven, hallowed be Thy name.
Thy kingdom come, thy will be done, on earth as it is in heaven.
Give us this day our daily bread.
And forgive us our trespasses, as we forgive those who trespass against us.
And lead us not into temptation, but deliver us from evil, for Thine is the kingdom and the power and the glory forever.
Amen.

Ca şi Obama, şi Warren vrea să fie totul pentru toţi, şi va ajunge să fie nimic pentru nimeni.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

Rugăciunea creştino-evreiasco-musulmană a lui Warren — 21 Comments

 1. Sincer frate Ted cred ca exagerati un pic!De dimineata ma tot uit pe site-ul dvs tocmai pt ca eram sigur ca veti posta un comment pe tema asta si eram curios care va fi.Nu stiu care e pozitia lui Rick Waren in multe privinte dar cred ca nu ar trebui sa-i facem un asa rechizitoriu pe baza acestei rugaciuni.Eu unul zic ca a fost echilibrat si corect(dar nu politic) in ceea ce a zis.Este evident faptul ca dvs avand acces la informatii care mie imi lipsesc puteti sa trageti o asa concluzie ca cea de mai sus.Eu unul ma feresc.Daca a-ti fi si mai explicit poate ca ar fi mai bine pt toti.
  In rest astept de la dvs aceasi privire realista si corecta asupra vietii religioase (si nu numai) din State ramanand in continuare un reper in sensul acesta pt mine.
  A propos-pe un post TV de la noi din Romania s-a spus ca B.H.O a jurat pe Constitutie iar rugaciunea lui R.W n-au mai dat-o deloc.Asta ca sa fie tacamul complet!!!!!
  In rest toate cele bune!!!

 2. ok. adi…dar fii atent la ultima fraza..

  “Ca şi Obama, şi Warren vrea să fie totul pentru toţi, şi va ajunge să fie nimic pentru nimeni.”
  este foarte adevarat.

  1. Este o utopie sa crezi si sa-ti inchipui ca poti sa placi tuturor.
  2. “Vai de voi cand toti oamenii va vor grai de bine” Luca 6:26
  3.I don’t know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody. Bill Cosby

  Sincer..Rick si Obama..o dau in New Age….( fraza pe care o si repeta..des in discursul liderului si discursul de imagine/show al noului presedinte american.

  UN new age …destul de incomod pentru crestinii autentici …care nu vor inghiti bine – a) globalizarea, b) ecumenismul c) drepturile homosexualilor si lesbienelor.

  Oamenii care nu deranjeaza si care tolereaza pacatul ..vor ajunge cum a spus si Doru…”sa fie nimic pentru nimeni”

 3. .De fapt Obama l-ar fi dorit pe amindoi sa se roage .dar homosexuali au sarit ,nu se poate sa se roage unul care este impotriva noastra.Pina la urma au resusit sa-l puna pe Rick..Am o intrebare,o sa dispara rasa alba? Eu nu am vazut ieri decit o multime enorma de negrii. E adevarat s-a inceput o noua istorie pentru ei ,au biruit ,s-a implinit visul lui L. King ,dar unde au disparut albii? Sau am ajuns minoritari in tara asta.

 4. Pingback: Rugăciunea lui Rick Warren pentru Barack Obama « România Evanghelică

 5. Pingback: Blogos » Blog Archive » Rugăciunea lui Rick Warren pentru Barrack Obama

 6. Mentionarea culorii lui Obama arata ca perpetueaza rasismul. Eu nu cred ca inca s-a infaptuit visul lui M.L. King. Pe linga faptul ca este liberal, Obama a primit si votul pentru ca este negru. Visul lui Michael King a fost ca oamenii sa fie alesi bazati pe “the content of the character”.

 7. Nici un cuvant din rugaciunea pastorului Rick nu este neechilibrat sau cu anumite tendinte. Cuvintele pot fi interpretate functie de “lumea pe care o porti in tine” dar asta e cu totul o alta poveste

 8. Personal nu am auzit rugaciunea. Thanks Ted pentru postare. Acuma stiu si eu rugaciunea lui Warren. Itntr-adevar, cand vrei sa ii impaci pe toti, pe crestini, evrei si musulmani, nu ii impaci pe nici unul. Se vede intr-adevar caracterul crestin-evreic-musulman-New Age a lui Warrene si implicit de aici a noii administratii.

 9. Dragă Adi,
  am admis adesea că nu-mi place Obama. Am spus şi de ce. Astfel, tot ce a fost în legătură cu inaugurarea sa, am privit cel puţin cu scepticism. Dar rugăciunile le-am urmărit cu atenţie, în calitate de creştin. Când un alt creştin se roagă, eu ascult ca să pot spune „amin” la rugăciunea sa. Şi aşa am observat chestiile menţionate mai sus. Acum, desigur că menţionări iudeo-creştine sunt obişnuite în rugăciunile unora, dar nu şi musulmane. Aceasta s-a făcut deliberat pentru o anumite categorie de oameni: musulmanii.

 10. Dragă cristina,
  sigur că Obama a fost ales de 96% dintre negri. Dar marea majoritate a votanţilor au fost albi. Şi marea majoritate a votanţilor albi vor ceva de la guvern: un cec, un ban, un ajutor. Obama le-a promis, ei au fost naivi şi bingo!

 11. Dragă dorel,
  aşa este: „lumea” ce-o purtăm în noi (Luca 17:21) ridică steguleţe roşii când ceva nu-i în regulă. Asta pentru că ne gândim la lucrurile de sus, şi cu cât mai departe de ele sunt lucrurile de jos, cu atât mai evidentă este îndepărtarea. Dar, tu nu ai de unde şti asta, nu-i aşa?

 12. Dragă Marcel U.,
  Warren se îndepărtează din ce în ce mai mult de Adevăr. Este abia perceptibil, dar semnele sunt evidente, ici-colo.

 13. Din pozitia mea de cetatean crestin al acestei tari vorbesc. Am ramas confuza ascultind rugaciunea de inaugurare a acestui presedinte.

  Daca m-ar intreba pe mine cineva care rugaciune ar fi mai potrivita as spune…Luca 23:34…”Tata iarta-i, caci nu stiu ce fac!”

 14. I humbly ask this in the name of the one who changed my life – Yeshua (evreieşte), Isa (islam), Jesus Englezeşte şi spaniolă), [Spanish pronunciation], Jesus – who taught us to pray
  ————————————————————————————

  Cum inteleg eu, pacatoasa de mine, este ca la un moment dat s-a pus intrebarea: oare va rosti R.W. consacratul si evanghelicul sfarsit de rugaciune ” in the Name of Jesus” ? Si uite ca l-a rostit elaborat si tradus in limbile cu pricina, sa le fie clar si sa nu poata zice ca n-au inteles la judecata de apoi.

  (Ma cunoasteti de acum ca eu sunt din aceea cu “jumatate paharul plin”:)

 15. Dragă damaris,
  eu văd jumătatea goală… Dar probabil că unul dintre noi va avea dreptate! Sau va rămâne paharul fifty-fifty? Nu cred, pentru că lupul îşi schimbă doar năravul, nu şi părul.

 16. Multumiri pentru informarea pe care va osteniti sa ne-o transmiteti.
  E important sa cunoastem semnele vremurilor,spre a veghea.
  Pina la venirea Mirelui.