Gândul veșniciei

Eclesiastul 3:11 ...a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei.

Cum este sa doresti dupa un loc in care nu ai mai fost niciodata? Dupa o stare pe care nu ai mai experimentat-o? O stare si un loc pe care doar ti le imaginezi pe baza experientelor sau viselor unora ale caror scrieri au ajuns in ceea ce noi consideram astazi “Cuvantul lui Dumnezeu”. Un loc spre care ne indreptam calauziti de credinta in Cuvant, si impiedecati de conditia noastra umana.

Drumul ne face sa pendulam mereu intre doua intrebari: cine suntem noi si, cine este Dumnezu? Speram ca, cunoscandu-L pe El ne vom cunoaste mai bine pe noi, sau cunoscandu-ne pe noi sa-L intelegem mai bine pe El! Stiu ce cred, si credinta mea e puternica! Totusi, nu pot sa nu recunosc o anume nesiguranta cu privire la cum este Dumnezeu, si in relatie cu El, ce este omul!?

Priveam cu sotia mea devastarile produse de revarsarile de ape din Memphis, TN. La un moment dat, ea care se lupta de un an cu diabetul si de peste 10 ani cu degenerare a maculei, mi-a zis: “cu toate dezastrele astea ce s-au abatut asupra omenirii numai anul acesta, e greu sa vorbesti cuiva despre bunatatea lui Dumnezeu!”

Era a doua oara ca ea spunea cuvintele acestea. Prima data pe cand priveam impreuna dezastrul din Japonia. Nu am raspuns nici atunci, nici acum. Ce poti raspunde? Nu un raspuns tras la sapirograf, invatat pe bancile seminarului, sau ale bisericilor, un raspns in limba de lemn a “sfintei traditii crestine”. Nu un raspuns negandit sau asa, intr-o doara, menit sa ne mantuie urechea pioasa.

Cine a creat raul? De unde vine el? Care este rolul lui? Ce “face” si ce “simte” Dumnezeu cand se revarsa apele si se spulbera vietile? De ce tace El atat de des? De ce nu raspunde mamei a 10 copii care e bolnava de cancer in faza terminala? De ce lasa atita necaz in viata unora? Care din copilarie au suferit necaz dupa necaz?

Nu vreau raspunsuri, desi intrebarile mele nu-s retorice! Cum zice Petru, il iubesc pe El fara sa-L fi vazut, cred in El si-n Cuvantul Lui cu tarie… dar sunt speriat de El! Cum, unde si ce este acest “acolo” spre care merg? Cum este EL?

Gandul pentru El si pentru ACOLO e prezent… Dar prezenta e si retinerea determinata de apropierea de un foc mistuitor!
Posted via my iPad

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.