Spicuiri (5)

1. Cine a câștigat dezbaterea dintre Ken Ham și Bill Nye? Da, da! Dezbaterea aceea pe tema creaționism / știință!

Păi, depinde pe cine întrebi. Creaționiștii țin cu reprezentantul lor, ceilalți țin cu al lor. Aș putea spune că nu există cale de mijloc, adică probabil că nu există un arbitru imparțial. Și totuși un câștig imediat se vede că l-ar fi avut creaționistul Ken Ham. De ce? Pentru că dezbaterea poularizată extensiv și apoi urmărită de sute de mii de privitori a stârnit un nou interes în sprijinirea unui proiect al lui Ken Ham ce nu câștiga tracțiune de loc. E vorba de construirea în mărime originală a corăbiei lui Noe. Se pare că în sfârșit Ham va reuși să adune fondurile necesare unui asemenea poiect.

Mai multe AICI.

2. Bill Gothard (79 de ani), fondatorul și cel mai proeminent reprezentant al organizației Institute for Basic Life Principles a fost pus deoparte de către conducerea propriei sale organizații.

Vestea i-a luat pe mulți prin surprindere. Un vocal adversar al muzicii Rock, al sexului pre-marital, al „stricăciunii” din lumea contemporană, Gothard este cercetat sub acuzația că ar fi hărțuit sexual pe cineva și ar fi fost angajat în comportament reprobabil.Ah! Oamenii aceștia care dau cu Biblia în cap în stânga și-n dreapta! Oamenii aceștia care nu au compasiune pentru alții! Fariseii aceștia ce una spun și alta fac!

Da, să nu ne grăbim să judecăm. Numai că de unde nu este foc, nici fum nu iese. Americanii nu se grăbesc să pună la o parte pe cineva fără niscaiva dovezi. Dar, se va vedea rezultatul cercetării conducerii IBLP.

În altă ordine de idei, am participat și eu într-un weekend la un seminar IBLP. Trebuie să recunosc că multe dintre lucrurile spuse acolo nu erau rele.

AICI mai multe. Vezi de asemenea și AICI.

3. Patrick Moore, unul dintre cei mai apropiați și vizibili membri ai organizației de protecție a mediului GreenPeace s-a dat la fund.

Nu, nu a murit nici nu s-a înecat în potopul provocat de topirea ghețarilor. Ci a reunoscut în fața Senatului USA că nu există date științifice concludente că încălzirea globală este provocată de activitățile umane. Printre altele el a spus că mișcarea ecologică este o combinație între ideologii politice extremiste și o sectă religioasă amestecate îpreună.

AICI Patrick Moore în propriile sale cuvinte. Uite și un extras din comentariul său:

MOORE: It is a powerful convergence of interests among a very large number of elites, including politicians who want to make it seem as though they’re saving the world, environmentalists who want to raise money and get control over very large issues like our entire energy policy, media, for sensationalism, Universities and professors for grants. You can’t hardly get a science grant these days without saying it has something to do with climate change.

It is a kind of nasty combination of extreme political ideology and a religious cult all rolled into one, and it’s taken over way too much of our thought process and way too much of our priorities. There are millions of children dying every day from preventable vitamin deficiencies and diseases, and we are spending hundreds of billions of dollars on a problem that may not exist.

Nobody’s saying that the Earth hasn’t warmed a little bit. What we’re saying is there’s no proof that it is human activity that has caused this little bit of warming.

4. Și pentru că am început cu corabia lui Noe să sfârșim tot cu ea. Anul acesta este anul unor filme cu teme creștine.

„Son of God” este în cinematografe. De asemenea în 28 Martie va fi lansat filmul „Noah’s Ark”. Primul este realizat pe baza serialului „The Bible” văzut anul trecut la TV și produs de Mark Burnett și actrița Roma Downey. „Son of God” este dezvoltarea secțiunii despre viața lui Isus. Mai multe mega-biserici au închiriat cinematografe întregi pentru ca membrii congregațiilor respective să poată vedea filmul. Deja incasările de până astăzi (aici e sâmbătă la 2PM) au depășit așteptările. Să vedem dacă versiuna aceasta bate versiunea lui Mel Gibson!

„Noah’s Ark” are ca regizor un ateu (Darren Aronofsky). Unii susțin că el a făcut filmul cu inspirație biblică pentru că are o agendă pentru protecția mediului. Că tot se vorbește despre încălzirea globală, topirea calotei arctice, creșterea nivelului apelor oceanelor și un posibil… potop.

O să merg să văd filmul? Desigur! Ca și pe „Son of God”! Gândește-te la efecte dar și la faptul că cei ce au văzut deja filmul (critici de film) susțin că acțiunea urmărește în general linia biblică. Apoi, mie-mi place Russell Crowe!

De asemenea, Noe a avut o relație cu Dumnezeu și asta reiese (se spune) și din film. Ca să nu mai vorbim de faptul că potopul nu a fost un act al unui Dumnezeu capricios cât o pedeapsă pe care oamenii cu răutatea lor au cerut-o din partea unui Dumnezeu drept, a cărui sfințenie și curățenie cere în ultimă instanță pedepsirea răului și răsplătirea binelui.

Tot anul acesta este vorba că vor mai fi niște filme cu teme religioase: Heaven is for Real, Exodus și Mary. Posibil și Cain și Abel, și Pilat din Pont. Nu glumesc!

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

Spicuiri (5) — 2 Comments

  1. Ai vreo parere on Heaven is for real? O sa mergi sa-l vezi?

    Ted Reply:

    Eugen, nu cred că voi merge să-l văd. Nu am încredere în filme, cărți și oameni care le fac sau scriu… Ei sunt mai ceva decât Apostolul Pavel care a fost răpit în cer dar care nu a spus ce a văzut…