Spicuiri (6).

1. John Ortberg și biserica pe care o păstorește au părăsit denominația căreia au aparținut, chiar dacă congregația a trebuit să renunțe la proprietatea lor.

De ani de zile se constată o îndepărtare a denominației presbiteriene PCUSA de la doctrina sănătoasă. De exemplu, conform articolului de mai nu toți pastorii cred în dumnezeirea lui Isus și mântuirea prin Cristos. Doar 41% dintre păstori mai cred în afirmația „doar aceia care urmează pe Domnul Isus pot fi mântuiți” conținută în declarația de credință a denominației.

Alte poziții de lipsă de acord cu PCUSA au fost cele privitoare la scopul misionar al denominației precum și cele legate de problema homosexualilor.

Biserica păstorită de Ortberg se va alătura unei denominații presbiteriene nou alcătuită în 2012 denimită ECO (Evangelical Covenant Order of Presbyterians), organizație la care participă un număr de biserici presbiteriene ce au plecat deja din PCUSA.

2. Scandalul cu privire la delapidarea de 12 milioane de dolari din fondurile bisericii păstorite de către faimosul pastor David Yonggi Cho nu mai e noutate. Diferiți lideri bisericești din SUA și de prin alte părți ale lumii au opinat cu privire la scandal. Printre aceștia este și John Piper. Iată 5 lucruri propuse de Piper păstorilor pentru a-i proteja de pericolul bogățiilor.

  1. Ucide orice dorință de îmbogățire.Piper amintește pericolul iubirii banilor
  2. Pune o limită la câștigul tău. Dacă de exemplu scrii o carte și primești zece milioane din drepturile de autor și dai bisericii 90% încă îți mai rămân un milion de trăit ca un milionar. Practică dărnicia ce mod de viață transmițând mesajul că tu îți aduni comori în cer.
  3. Fii transparent în fața liderilor bisericii cu privire la sursele tale de venit.
  4. Trăiește simplu. O mașină durabilă și de încredere e suficientă. O vacanță fără pretenții de extravaganță de asemenea. O casă care să ajute nevoile slujbei dar la nivelul caselor posedate de oamenii obișnuiți din adunae. Haine bune dar a nu se alega după haine de marcă sau la ultima modă. Piper menționează că el nu promovează o teologie a sărăciei ci una simplă a fucționalității.
  5. Să ai în adunare o conducere pluralistă alcătuită din mai mulți prezbiteri. Tu ca păstor să nu ai între ei decât un singur vot.
Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.