Am deschis abdomenul femeii, am rupt placenta….

Am deschis abdomenul femeii, am rupt placenta, apa s-a scurs afară și mi-am luat forcepsul și m-am apucat de lucru. Am apucat ceva cu forcepsul, am zdrobit puțin obiectul apucat, l-a extras și l-am aruncat pe o masă, pe o bucată de tifon. M-am uitat, era o mânuță de copil – destul de bine dezvoltată. Copilul avea 3 sau 4 luni. Nu am avut cum s-o măsor.

Cineva a vărsat ceva tinctură de iod pe masă și mâna a căzut în așa fel încât nervii au ajuns în contact cu iodul. Și ce s-a întâmplat? Am privit exclamând, „Doamne, mâna se mișcă singură!”. Dar am continuat cu forcepsul meu și am zdrobit din nou ceva și am extras. Mă gândeam, „de n-ar fi un picior”. Am tras și-am privit, și iată! Era un picior.

Voiam să-l pun cu grijă pe masă ca să nu fie lângă mână. În timp ce-mi coboram mâinile am auzit un zgomot puternic în spatele meu, am tresărit și am slăbit strângerea forcepsului. În clipa aceea piciorul s-a rostogolit și a picat lângă mână.

Mă uitam și vedeam cum ambele mădulare, și mâna și piciorul se mișcau singure. Oricum, m-am apucat iarăși de lucru cu instrumentul meu în pântecele femeii și am început să zdrobesc tot ce apucam. Mă gândeam că tot ce mai lipsea pentru întregirea imaginii ar fi o inimă. Continui să zdrobesc, să zdrobesc, să zdrobesc până când am transformat totul în carne vie, fără formă, apoi am extras încă ceva cu forcepsul.

Am crezut că vor fi ceva fragmente de oase pe care le-am pus pe tifonul de pe masă. Când m-au uitat era o inimă de om care se contracta și bătea de la sine, bătând, bătând, bătând. Am crezut că voi înebuni. Văd că inima bate din ce în ce mai încet până când se oprește de tot. Nu a văzut nimeni ceea ce am văzut cu ochii mei și nimeni nu putea fi convins cum am fost eu convins că am omorât o ființă umană.

Acestea sunt cuvintele unui doctor pe nume Adasevic din Serbia. El a făcut peste 48 mii de avorturi până la experiența descrisă mai sus. Experiența aceasta plus o serie de vise l-au transformat dintr-un medic pro-avorturi într-un activist pro-viață.

Aici este istoria lui.

 

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.