Din nou satanismul

Satanismul e mereu existent sub diferite forme dar nu-mi amintesc să fi fost martor în viața mea la o fascinație cu diavolul atât de susținută ca aceea din ultimii ani. În timp ce satanismul ca religie există și funcționează de mulți ani dar mai discret, în ultimii 3-4 ani a apărut o organizație americană care promovează erijarea de temple satanice. The Satanic Temple (TST) este organizație înregistrată legal în statul Massachusetts și are ca obiective declarate promovarea libertății personale, opoziția față de creștinism, separarea dintre biserică și stat, deschiderea de grupe satanice în școli (mai ales acolo unde există grupe creștine) și altele asemănătoare. Pentru TST căsătoria homosexualilor este sacramentală iar avortul este o expresie a libertății personale. Fiecare individ are dreptul de a decide ce face cu propriul corp, fiecare individ fiind stăpân al acestuia.

TST participă activ în sprijinirea unor organizații cunoscute pentru practicarea numeroasă a avorturilor, precum Planned Parenthood. De asemenea ei susțin adăpostirea musulmanilor și sprijinesc acceptarea de imigranți islamici chiar și fără verificarea conexiunilor lor cu terorismul în idea că toate religiile sunt egale și au dreptul de a coexista.

TST a încercat să erijeze statui ale lui „Baphomet” în orașe în care există monumente dedicate celor 10 Porunci. Cea mai recentă încercare privește o asemenea statuie în statul Arkansas în fața clădirii Capitoliului (sediul congresului de stat). Fondurile necesare se strâng prin donații sau prin vânzarea de membralitate. Membrii primesc și o legitimație de apartenență la TST.

La 14 Ianuarie curent s-a ținut o mesă publică în Los Angeles, ocazie cu care cei prezenți au putut să-și facă tăieturi în piele, au participat într-un program de „închinare satanică” prin muzică adecvată și au putut asculta un mesaj demonic.

Cu prilejul dedicării statuii și templului lui Bafomet din Detroit s-au eliberat bilete de participare cu condiția ca cei ce le doresc să-și dedice sufletul lui Satan. Toate acestea în pofida faptului că TST pretinde că nu crede în existența lui Satan!

În SUA există și o altă organizație declarat religioasă închinată diavolului și anume Biserica lui Satan. Aceasta s-a întemeiat pe învățăturile lui Anton Szandor LaVey cuprinse în cartea sa, Biblia Satanică. Ciudat este faptul că, la fel precum TST și Biserica Satanei susține că Satana și Dumnezeu nu există și că OMUL este ființa supremă și își este sieși dumnezeu. Încă o dată minciuna diavolului din Eden își găsește expresia în promisiunea acestuia: veți fi (ca) dumnezeu.

Ce este ciudat e că o religie care nu crede în Satan ca fiind dumnezeu, are preoți și preotese, ritualuri religioase, lucrări teologice și membri. Printre celebritățile membre în Biserica Satanei amintim pe Sammy Davis Jr., Marilyn Manson și Liberace. Satanismul își găsește expresia în „Hollywood” (ca promotor al unei concepții asupra lumii) și consider că are o agendă publică demonică, manifestată prin pornografie, filme de groază, filme cu „aliens” și extratereștri și care promovează fie ateismul fie sincretismul religios. Dincolo de perdeaua filmelor ce promovează adulterul, coabitarea persoanelor necăsătorite, homosexualismul, pedofilia și imaginea de „cool” a unei vieți destrăbălate și obscene stă o programă satanică cu privire la care satanismul nu este străin. Celebritățile participă fără discernământ în tot felul de întâlniri cu ghizi spiritiști, cu ghicitori și guru ai diferitelor religii păgâne. Salută cu semne ale mâinii încărcate de simbolism păgân.

Ce este de făcut? Cred că e necesar ca păstorii să se educe cu provocările culturii curente și să se pregătească cu răspunsuri pertinente. Nu este suficient să spunem „așa zice Biblia” sau tradiția, ci să dovedească cu argumente raționale de ceea ce spune Biblia e bine. Prin familii cred că ar fi necesar ca părinții să înceteze a mai privi (și a se hrăni) la showuri cu conținut mizerabil. Întâlnesc părinți, în special femei care-s ahtiate după programe precum burlacul sau burlăcița. Urmărirea unor astfel de showuri transmit un mesaj greșit copiilor noștri.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.