Efecte pozitive ale alegerii lui Trump (1)

Law lets husbands sue to stop abortion

The law, called the Arkansas Unborn Child Protection From Dismemberment Abortion Act, was passed and signed by Gov. Asa Hutchinson, and goes into effect later this year. It prohibits dismemberment abortion, the most common procedure used in second-trimester abortions.

În statul Arkansas soțul poate împiedica avortarea sarcinii soției sale prin darea în judecată a doctorului acesteia. Legea a obținut semnătura guvernatorului statului Arkansas și va intra în vigoare mai târziu în anul acesta. Ca obiectiv, legea dorește să împiedice avortul din trimestrul al doilea al sarcinii, perioadă în care sarcina trebuie dezmembrată.

Discuțiile despre constituționalitatea legii vor continua ad infinitum. Unii susțin că legea e o nouă restrângere a drepturilor femeii de a-și determina soarta și de a decide cu privire la propria persoană, alții susțin că-n cazul sarcinii trebuie ca și soțul să aibă un cuvânt de spus, mai ales că în trupul femeii a început o altă viață la care și-a adus aportul și bărbatul.

Legi asemănătoare există și în statele Kansas și Oklahoma. Statul Ohio a adoptat o lege care interzice avortul după cea de a 20-a săptămână a sarcinii.

Se pare că acestea sunt câteva din efectele pozitive ale alegerii lui Trump ca președinte al SUA.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.