Musulmanii strâng fonduri și ajută la repararea unui cimitir evreiesc vandalizat

Peste 150 de pietre de mormânt au fost vandalizate în cimitirul evreiesc Chesed Shel Emeth din University City, Missouri. Faptul acesta s-a întâmplat pe fondul unuor amenințări antisemite care s-a întețit în ultima vreme, fapt ce a dus la închiderea a mai mult de 11 centre comunitare evreiești din SUA. Alte 54 de astfel de centre comunitare au fost terorizate cu telefoane anonime. Președintele Trump a vorbit împotriva creșterii antisemitismului în SUA.

Un grup de musulmani americani au organizat o strângere de fonduri pentru repararea cimitirului vandalizat; până la 23 februarie au adunat peste 80 de mii de dolari.Sumele care depășesc necesitățile reparării acestui cimitir vor fi alocate reparării altor obiective evreiești vandalizate.

Aceste semne de coexistență pașnică a unor religii ale căror adepți sunt în mod convențional aflați în opoziție violentă sunt semne bune. Cred că musulmanii americani ar trebui să condamne terorismul extremiștilor musulmani și să se disocieze de organizații teroriste palestiniene, iraniene, Al Quaeda sau ISIS. O astfel de luare de poziție cred că ar modifica și percepția multor americani cu privire la religia musulmană.

 

At Jewish Cemetery, Seeking Answers Amid Heartbreak

Cemetery officials said they were overrun with calls, emails and visits on Tuesday from distressed families. But callers also asked whether the vandalism at this 124-year-old cemetery might be another in a rash of anti-Semitic episodes occurring in recent weeks.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.