Reușită împotriva unor rețele de trafic de sex

522 ‘johns’, 30 pimps arrested in Super Bowl sex trafficking sting

Published: COOK COUNTY, IL (WCMH) – A national sex trafficking sting ended in the arrests of 552 would-be sex buyers or sex traffickers. The National Johns Suppression Initiative began three weeks ago, ending on Super Bowl Sunday. 23 law enforcement agencies in 14 states took part in the crackdown.

În duminica de 5 februarie s-a încheiat o operație de urmărire și arestare a unor indivizi care vindeau sau cumpărau persoane pentru sex – adulți sau copii. 73 de adulți și 3 copii au fost salvați cu această ocazie. S-au făcut 552 de arestări în 14 state.

Duminica finalei campionatului național de fotbal american (5 februarie anul acesta) a dus de asemenea la arestarea a 183 de proxeneți din Houston, locul în care s-a desfășurat meciul final. Printre aceștia au fost și un angajat al orașului, doi pompieri și un fost polițist. Polițistul avea în mașină copilul său de 4 ani când încerca să negocieze prețul unei prostituate.

Traficul de „obiecte” umane pentru satisfacerea plăcerilor sexuale ale unor devianți este extrem de profitabil. În general femei și copii, deși mai nou și bărbați gay, cad mereu victime ale acestor comercianți. Fete tinere ce fug de acasă pentru diferite motive, dar mai ales care se duc în Los Angeles și alte mari metropole pentru a urmări cine știe ce „fata morgana” imaginară de reușită în lumea filmului sau în alte domenii atractive devin sclavele unor proxeneți pentru care muncesc fără discernământ pentru bani și pentru protecție în lumea nouă în care au sosit fără mijloace financiare de susținere, fără prieteni, fără rudenii și singure. Nu de puține ori citești prin câte un ziar despre cadavrele acestor tinere ce și-au sfârșit viața prin mâinile unui criminal.

Acești sclavi ai epocii moderne sunt adesea abuzați de către „proprietarii” lor. Locuind în condiții insalubre, bătuți, înfometați, violați de către stăpânii lor dacă nu produc suficient venit. Citeam povestea unei fete ce venise în SUA din Mexic să-și caute norocul pe aici. Căzută în mâna unui proxenet ea era obligată la 14 ani ai ei să întrețină relații sexuale cu diverși indivizi și de 70 de ori pe zi. Prețul unei asemenea „partide de distracție”? Cam cât costă o bere sau mai mult, depinzând de ce fel de distracție dorea clientul.

Rețeaua de vânzare a unor asemenea plăceri este vastă și secretă. Interesant că cel ce dorește „distracția” găsește „oferta”. Internetul (craigslist, backpage, site-uri specifice) este o metodă ieftină de comerț sexual. Anunțuri prin ziar, cuvinte de cod sau simpla afișare la colțul străzii. Cererea fiiind enormă, victime găsite din belșug (unele aduse de prin diverse țări cu promisiunea unei căsătorii sau a unui loc de muncă, după care odată sosite în SUA li se sechestrează documentele de identitate și pașapoartele și devin sclavele noilor stăpâni) comerțul acesta e foarte infloritor.

Povestea un polițist implicat într-o operație de deconspirare a unor rețele de trafic sexual că s-a dus la un anume tip de restaurant, s-a așezat la bar și-n mai puțin de un minut s-a apropiat de el o tânără sumar îmbrăcată, urmată de către una din ospătărițele localului. Aceasta l-a întrebat pe polițistul îmbrăcat civil dacă nu dorește să cumpere o bere tinerei. Îi cumpără una, apoi mai multe beri după care află dintr-una într-alta povestea fetei. Ea ajunsese să „muncească” aici după ce s-a prezentat la anunțul că restaurantul caută să angajeze ospătari. După angajare, profilul job-ului se schimbă brusc. Dacă vor să plece sau să fugă sunt urmărite și amenințate cu bătaia, sau chiar bătute. Sunt amenințate că familiile lor vor fi omorâte.

În asemenea locuri nu doar bolile venerice fac casă bună cu sexul ilicit ci și drogurile. Pentru a trece peste scârba „meseriei” tinerele acestea recurg la consumul de cocaină și alte substanțe. La atâtea beri și alcool consumat de către fetele acestea, rata alcoolismului este enormă.

Mă bucur că sunt unele reușite de dezmembrare a unor rețele de traficanți dar acestea proliferează ca ciupercile după ploaie. Departamentul de stat a publicat o statistică conform căreia în lume mai există între 20 și 30 milioane de sclavi. Mare parte dintre aceștia sunt folosiți în comerțul sexual. Circa 800 de mii de persoane sunt vândute și cumpărate peste granițe internaționale în fiecare an. Dintre acestea 80% sunt femei, și 50% copii.

Unul dintre cârligele folosite în atragerea de plăceri sexuale este pornografia. Aceasta face victime chiar și între creștinii evanghelici. Este păcatul cel mai des mărturisit de bărbații care vin să se confeseze. Nu am date statistice dar păcatul este deosebit de răspândit. Cam rar vorbim sau învățăm împotriva acestui păcat în adunările noastre. E un subiect tabu și ne ascundem cu capul în nisip prefrând să presupunem că „la noi nu există așa ceva, frate!” Dar există și proliferează mereu. E timpul să facem ceva.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.