Va fi o emigrare în masă a evreilor americani spre Israel? De ce?

Will US Jews Move To Israel? Anti-Semitism, Hate Crimes To Increase Immigration, Israeli Politician Isaac Herzog Predicts

With anti-Semitic attacks in the United States on the rise, a prominent Israeli politician said Monday he thought American Jews could flood into the country in the Middle East. Isaac Herzog, leader of the opposition party, urged Prime Minister Benjamin Netanyahu to create an emergency plan to welcome large numbers of immigrants amid such instances in the U.S.


Isaac Herzog, politician israelit a cerut guvernului israelian să creeze un plan de urgență care să permită primirea unui mare număr de evrei imigranți din SUA și Franța. Condamnând escaladarea antisemitismului în America și Franța Herzog a spus „Cer ca guvernul să pregătească și să stabilească imediat un program național de urgență pentru posibilitatea că noi vom vedea valuri de frați evrei imigrând în Israel”.

De ce ar emigra evreii din SUA și Europa în Israel?

Posibilitatea despre care vorbește Hrzog are un grad mic de probabilitate, deocamdată. Dar întoarcerea evreilor în Israel este certă într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat. Înțelegerea pe care o am eu asupra escatologiei este că e posibil ca să nu mai fie un templu construit în Irsael, și e posibil ca să nu mai existe o reînviere a jerfelor, în ciuda unor vești care circulă pe net, cum că s-a redescoperit vaca roșie necesară cenușei din ritualul de curățire sacramentală, că se confecționează veștminte preoțești, că se știe unde e chivotul, că se știe unde a fost templul lui Solomon, etc. Nu neg că ramura ultra-ortodoxă a evreilor din Israel ar dori un templu nou. Nu neg nici faptul că s-ar găsi aderenți și suporteri ai ideii și-n rândul populației neangajate religios, dar ca o chestie de mândrie națională.

După moartea lui Cristos, Mielul lui Dumnezeu care a fost jertfit ca o ultimă jertfă și o jertfă supremă, a se întoarce la sacrificiile Vechiului Testament ar fi privit de către Dumnezeu ca un afront teribil adus jertfei oferite de El. Numirea unui nou „mare preot” evreiesc acum când Dumnezeu l-a făcut Mare Preot pe Cristos ar fi din nou un afront adus planului lui Dumnezeu descoperit în Cristos.

Astfel, eu cred că înființarea statului Israel și întoarcerea atâtor evrei „acasă” are un alt rol. Știu că evreii vor fi mântuiți în mare număr după cum prevede Pavel în Romani 11:26 când spune că „atunci tot Israelul va fi mântuit..” Această mântuire se va produce pe un fundal al unei opoziții globale contra lui Israel într-o conflagrație apocaliptică. Strânși cu ușa, cum s-ar zice, evreii își vor aduce aminte de Dumnezeu și vor striga după ajutor. Atunci Dumnezeu le va trimite pe Isus care va fi recunoscut și îmbrățișat de către evrei ca Mesia dat lor acum două mii de ani. Momentul acela va fi realizat printr-o pocăință a întregii rămășițe din Israel, pocăință făcută cu mari tânguiri și lacrimi. Întoarcerea la Isus Cristos va atinge pe toți evreii din Israel. Această arătare a lui Cristos va fi a doua Sa venire.

Așa că după umila mea părere rolul aducerii evreilor în Israel are doar acea mântuire generală și în masă a evreilor în virtutea legământului făcut de către Dumnezeu cu Avraam, Isaac și Iacov. Astfel, evreii vor fi aduși în biserică și la Cristos, singura mântuire oferită de Dumnezeu. Orice ocolire a lui Cristos de către evrei, cum ar fi un nou templu, un nou set de jertfe anacronice, desființate de către jertfa lui Cristos, nu cred că își au locul în planul lui Dumnezeu.

Sunt convins că ceea ce am spus mai sus va face să fiarbă sângele escatologic al multor dispensaționaliști care de la Darby și Scofield încoace încearcă să rezolve puzzle-ul profetic după o schemă care face ca să existe două programe de mântuire în paralel, cel al neamurilor și cel al evreilor, în care mântuirea evreilor trebuie să fie reluată de către Dumnezeu de la punctul unde a fost abandonată acum două mii de ani. Această călcare în picioare a sângelui lui Cristos și a mântuirii oferite de El de la Golgota încoace nu face sens. De la Cristos încoace Dumnezeu a mântuit evrei dar a făcut-o tot prin Cristos. Alt mijlocitor nu există. Altă cale, altă viață, altă ușă, nu există.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

Va fi o emigrare în masă a evreilor americani spre Israel? De ce? — 2 Comments

 1. Fratele Pope incearca sa reinventeze roata ?
  Faptul ca unii teologi explica denaturant evenimentele escatologice care sunt aratate clar in Cuvantul lui Dumnezeu nu inseamna ca Dumnezeu va modifica Planul Lui de Mantuire, conform acelor teologi.
  Chiar daca evreii vor construe un nou “temple” la Ierusalim, aceea constructive va fi doar o cladire fara valoare escatologica.
  TEMPLUL LUI DUMNEZEU ESTE DEJA IN CONSTRUCTIE.
  Domnul Isus Hristos construieste acest maret temple.
  -“Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu si ca Duhul Sfant locuieste in voi” ?(1COR.3:16)

  In acest Templu, omul faradelegii va intra si se va da drept “dumnezeu”. (2TESALONICENI 2:4)

  Trebue inteles ca “Templul lui Dumnezeu” va fi inca pe pamant in perioada Necazului cel Mare….