Canada – pași către legea Sharia?

Iqra Khalid este de origina pakistaneză și de religie musulmană și este membră din partea Partidului Liberal în parlamentul canadian.  Recent Khalid a introdus o moțiune în parlament. Moțiunea se numește M-103 și propune efectuarea unui studiu asupra formelor de rasism și intoleranță, incluzând islamofobia. Moțiunea va fi supusă unui vot în luna aprilie a.c. și dacă va trece, vor urma studii care să determine o legislație corespunzătoare.

De ce e important să menționăm știrea aceasta? Deoarece în involuția ei etico-socială, Canada străbate un drum în cădere necontrolată. Anul trecut a fost aprobată legea C-14 care asigură legalitatea eutanasierii; legea e scrisă astfel încât persoane cu handicap mintal, sau depresionate sau incopetente nu au nici o protecție. Procedura e lăsată la latitudinea unui cadru medical care decide pe baza cererii dacă candidatul se califică pentru sinucid asistat.

De asemenea Canada e una dintre puținele țări din lume în care nu există nici o lege care să criminalizeze avortul. Programele de studiu ale elevilor din școlile publice (și unele private) conțin elemente specifice agendei LGBT. Cât privește categoriile LGBT, Canada se laudă că ar fi una dintre țările cele mai deschise pentru drepturile acestora. Marile orașe, precum Toronto, Montreal, Vancouver și Ontario au întregi comunități de gay (gay villages).

În Alberta Bill 10 permite folosirea WC-urilor din școli în funcție de identitatea sexuală pretinsă. Astfel, băieții care se cred fete pot folosi WC-urile fetelor, dar și dușurile acestora (în cazul în care există dușuri pentru echipele sportive ale școlilor).

Anul trecut prim ministrul Justin Trudeau a introdus legislație (Bill C-16) conform căreia discursul public care provocă ură (hate speech) să fie pedepsit cu închisoare până la 2 ani. „Het speech” e o formulă foarte vagă și de aceea foarte inclusivă.

Pe acest fond recenta moțiune M-103 în timp ce numește diverse forme de rasism, nu menționează verbal decât islamofobia, dar nici aceasta nu este definită exact ce înseamnă. Lipsa de claritate este intenționată: aplicarea caracteristicii de „islamofobie” poate fi foarte largă.

Pasul acesta va fi major zic unii către adoptarea legii islamice Sharia în Canada. Menționarea unei singure religii (islamul) și trecerea cu vedere de exemplu a creștinismului și a semisimului este semnificativă.

Iqra Khalid s-a întâlnit anul trecut cu reprezentanți canadieni ai intifadei (acțiune palestiniană de eliberare – intifada înseamnă scuturare – de sub jugul israelian). Printre aceștia a fost și Nazih Khatatba care a fost consilier al Brigadei de Martiri Al-Aqsa, ramura militară a mișcării Fatah. Khatatba a cerut mișcării Fatah să-și schimbe politica: în loc să folosească amenințări a zis el, ar fi mai bine să se înarmeze și să ocupe Israelul cu forța. Este clar că Khalid joacă pe mâna musulmanilor al căror număr crește în Canada. După ce Trump a semnat legislație contra primirii de refugiați din 7 țări predominant musulmane cu legături dovedite în ce privește terorismul internațional, Trudeau a deschis granițele Canadei și acceptă zeci de mii de refugiați.

Canada pășește astfel pe urmele unor state europene precum Germania care în anii recenți a deschis granițele la sute de mii de refugiați și la mii de acte criminale produse de aceștia. În Anglia și Franța, țări în care musulmanii au deja istorie se văd tot mai des figuri politice care candidează la posturi de administrație locală, federală sau în parlamente. Avem aici exemplul primarului londonez domnul Sadiq Khan care este musulman practicant.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

Canada – pași către legea Sharia? — 1 Comment

  1. Si cei ii mai lauda zilele trecute pe Canadieni un post tv din Romania cat de corecti (politic) sunt …incredibil tocmai canadienii..F. bun articolul.