OJ Simpson regretă că nu a fost un creștin mai bun?

Recent celebrul criminal OJ Simpson a fost în fața unui judecător care a decis să-l elibereze condiționat. OJ a comentat că printre regretele vieții sale este și acela că nu a fost un creștin mai bun.

Ce este acela „un creștin mai bun?” Câte feluri de creștini există? Creștin rău, răuț, intermediar, bunuț, bun? Dumnezeu a spus cu privire la creștini „fiți sfinți pentru că Eu sunt sfânt!”

Problema noastră cu clasificarea felurilor de creștinism provine și din clasificarea felurilor de păcătoși. Credem că dacă există păcătoși mai răi trebuie că există și creștini mai răi iar dacă avem păcătoși mai puțin răi trebuie că avem și creștini mai … puțini răi? Sau, cum să le zicem?

Chestia cu păcătoșenia e așa: noi suntem morți în păcatele noastre. Un mort e mort și dacă e mai frumos sau mai urât, mai tânăr sau mai bătrân, dacă a fost mai moral sau mai imoral, mortul e mort. Nu are viața. Plata păcatului este moartea. Păcătosul e mort acum și va fi mort pentru veșnicie.

Singura modalitate de a scăpa de starea de moarte stă în harul lui Dumnezeu care singur are puterea de a aduce la viață, de a ne naște din nou, de a ne învia din morți. Și când ai fost înviat nu ești pe jumătate viu sau numai un sfert sau 99% viu. Cristos trăiește în tine. Cristos nu e 99% sau 1/2 sau 1/4 sau altceva între acestea. El e ori totul, ori nimic. Un om născut poate fi un bebe, un copil, un tânăr sau un părinte. El e viu 100%. Maturitatea este diferită dar viața este aceeași.

Așa cred eu e și cu creștinismul. Uite, unii vor bate la o ușă care va sta închisă în fața lor pentru că Domnul le va spune „nu v-am cunoscut niciodată”. Ce fel de cunoaștere e aceasta? Domnul ne cunoaște pe dinăuntru și pe dinafară, ne cunoaște mai bine de cât ne cunoaștem noi, chiar dacă suntem morți în păcatele noastre. Cunoașterea despre care vorbește este una de relație intimă, personală, în care cum aminteam mai sus și cum zice Pavel, Cristos trăiește în individ.

Acela e adevăratul creștin. El nu e mai bun sau mai puțin bun, el e 100% creștin și pentru că Isus trăiește în el, el trăiește la maxim!

Cei ce regretă că nu au fost creștini mai buni să verifice dacă sunt/au fost creștini sau nu.

 

 

 

 

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.