S-a deschis Muzeul Bibliei în Washington D.C.

Sâmbătă 18 Noiembrie s-a deschis la Washington DC Muzeul Bibliei

Susținută financiar în mare parte de familia lui Steve & Jackie Green (proprietarii lanțului de magazine Hobby Lobby), inițiativa de a deschide un muzeu al Bibliei în capitala Americii s-a materializat sâmbătă. Cu o cheltuială de peste 500 de milioane dolari, întinzându-se pe o suprafață de aproape 40 mii de metri pătrați clădirea modernă care adăpostește muzeul a fost opera lui Cary Summers, cel care a mai fost responsabil de deschiderea unei reproduceri a unui sat de pe vremea lui Isus Cristos, și nu orice sat ci Nazaret.

Muzeul Bibliei conține în mare parte obiecte din colecția personală a familiei Green, o familie de proeminenți creștini evanghelici care a ocupat știrile americane acum câțiva ani când, după lansarea inițiativei de asigurări medicale cunoscută sub numele de „Obamacare”, concept care cerea companiilor ce aveau angajați să ofere în cadrul asigurării medicale provizii pentru plătirea operației de avort soții Geen nu au fost de acord cu această prevedere și procesul intentat de ei în numele firmei lor a fost câștigat în fața Curții Supreme de Justiția a SUA.

Specialiștii în muzee și cei din lumea academică, alături de diverse oragnizații de atei au considerat că Muzeul Bibliei va fi de o slabă calitate intelectuală și va fi folosit ca o unealtă de evanghelizare. Clădirea, organizarea, exponatele și rigoarea academică cu care s-au selectat exponatele arheologice și artifactele au făcut ca unuile guri de protestatari să fie închise.

Muzeul Bibliei nu este aliniat cu nici o denominație creștină și exponatele acestuia invită pe vizitatori să se angajeze cu istoria Bibliei, a timpurilor redate de aceasta și cu impactul cărții asupra istoriei omenirii. Astfel Muzeul Bibliei va fi destinat atât credincioșilor în Biblie cât și scepticilor: ambele categorii de vizitatori vor fi edificați de experiența vizitării exponatelor.

 

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.