Un atac Boko Haram în Camerun

sursa, worldpress.org

sursa, worldpress.org

Ziarul The Guardian relatează despre atacul celor de la Boko Haram în Camerun. Localitatea Mabass a fost atacată și au fost răpite 80 de persoane (50 adulți, 30 copii).

Gruparea teroristă care a activat până acum numai în Nigeria a început recent să treacă granițele spre statele vecine. Chadul a trimis trupe în ajutorul celor din Camerun.

Am stat și observat cum creștini (mai ales pe români i-am urmărit) s-au agitat pe net cu oprivire la atacul teroriștilor islamici asupra unor ziariști de la o revistă franceză. Dar nu am prea văzut nici o luare de poziție mai serioasă cu privire la ce se întâmplă în Nigeria și țările învecinate. Când și când apare câte o știre formală (ca aceasta). Recent s-a pus la știri că circa 2000 de oameni au fost uciși într-un atac al lui Boko Haram asupra localității Baga din statul Borno din Nigeria. Mai multe biserici au fost arse și se crede că o mare parte din victime erau creștini. Dar știrea a rămas doar atât: o știre dintre mii de alte știri!

Când vom începe noi, creștinii, să luăm în serios aceste lucruri? Când ne vom umili, când vom lua zile de post și de rugăciune, intervenind ca Dumnezeu să pună o stavilă în cale aacestui rău? Când vom deveni militanți și noi (nu, nu cu arma în mână, nici apelând la violență) pentru Împărăția lui Dumnezeu? Deoarece războiul milenar dintre cele două împărății, a întunericului și a luminii ia mereu forme noi de manifestare și pornește fronturi noi.

Dacă noi vom sta cu mâinile în sân, doar constatând stricăciunea și nefăcând nimic, nu vor mai rămâne pentru copiii noștri decât niște ruine ca amintire a ceea ce a fost cândva, ce ar fi putut să fie, ce a avut potențial, dar care a apus datorită nepăsării.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.