Tutu, Apartheidul și Homosexualismul

Mpho Tutu este fiica lui Desmond Tutu, arhiepiscopul emerit al anglicanilor din Africa de Sud. Desmond Tutu a primit premiul Nobel pentru pace în urma poziției sale active împotriva apartheidului.

Mpho a fost și ea ordinată ca preoteasă de către Biserica Anglicană, doar că recent a trebuit să renunțe la ordinarea ei deoarece s-a îndrăgostit de o femeie cu care a decis în cele din urmă să se căsătorească. „Soția” lui Mpho este Marceline van Furth, profesoară la o universitate din Amsterdam și este atee.

Africa de Sud recunoaște căsătoria homosexualilor încă din 2006 dar Biserica Anglicană este împotriva acesteia. Tutu și van Furth s-au căsătorit în Olanda în Decembrie 2015 iar acum și în Africa de Sud. La festivitate s-au citit rugăciuni ale apașilor (băștinași ai SUA) iar cele două femei au fost declarate „soție și soție”.

Desmond Tutu a dat celor două femei „binecuvintarea părintească”. El este un apărător al drepturilor homosexualilor de a se căsători și a afirmat în 2013 că această problemă este din punctul lui de vedere la fel de importantă ca și apartheidul. El a mai declarat că nu crede că Dumnezeu este homofob și că dacă acesta ar fi cazul, el ar prefera să-și petreacă veșnicia în iad decât într-un rai al unui Dumnezeu homofob.

Eu mă gândesc că ar trebui să avem grijă ce dorim și să fim mai atenți cu dorințele noastre: s-ar putea să se împlinească! Uite cum a adus roade în propria familie poziția lui Tutu vizavi de căsătoria homosexualilor.

 

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.