Nici bărbat, nici femeie; dar atunci, ce e?

Non-binar. Citind definițiile din site-ul gender.wiki.com (vezi mai jos) o persoană non-binară trebuie să fie cel puțin… zăpăcită. Ce definiție să alegi pentru condiția ta? Până acum aveam bărbat, femeie și… hermafrodit. Ce e rău cu astea? Du-te la baie, închide ușa după tine, dezbracă-te în pielea goală, privește-te în oglindă și spune cu voce tare ce vezi în oglindă holbându-se la tine; ce fel de trăsături anatomice observi?

Nu ești încă convins? Du-te la un laborator de medicină și vezi ce combinație de cromozomi X și Y ai? XX? Ești femeie. XY? Ești bărbat. Acești doi cromozomi nu determină doar sexul ci cum funcționează tot trupul tău. Nu doar sistemul reproductiv ci și la ce fel de boli ești sensibil și cum se luptă trupul cu ele. Dr Page de la Whitehead Institute spune că fiecare celulă din corpul tău la nivel molecular știe ce pereche de cromozomi ai, ce ești în realitate. Și asta nu se schimbă chiar dacă te îmbraci femeie sau bărbat.

Why sex really matters | David Page | TEDxBeaconStreet

David Page, Director of the Whitehead Institute and professor of biology at MIT, has shaped modern genomics and mapped the Y chromosome. And he’s here to say, “Human genome, we have a problem.”

A, dar ce vedem nu mai e suficient! Nici ce fel cromozomi sunt în ce-a de-a 23-a pereche a trupului nostru. Cât despre ce vedem în oglindă și ce simțim, putem vedea una dar vrem să ne simțim alta. Vrem să simțim și să comunicăm și alții să recunoască că ceea ce arată ca o rață, umblă ca o rață, măcăie ca o rață, e… hienă. Am ales hienă deoarece hiena (se spune) că râde și chestia asta e de râsu-plânsu.

Ce simțim! Degeaba le-a spus părinților doctorul la naștere „e băiat”. Că ție nu ți-a plăcut să te murdărești, că ți-au plăcut păpușile cu care se jucau surorile tale mai mari, ți-a plăcut să fii „mireasă” când te jucai cu ele, ți-a plăcut să ajuți pe mama la bucătărie, ți-a plăcut culorile roz și galben, parfumul de femeie și mai târziu te-ai trezit plângând la filmele emoționale. Așa că, ce-ai gândit? Nu cumva oi fi… femeie? Dar îți plăceau femeile. Te-ai și căsătorit cu una, ai avut copii care-ți ziceau „tată”. Copiii au crescut, sunt pe la școli, s-au căsătorit…. acum ai cam 50 de ani. Prima căsătorie s-a stricat, la fel și a două.

Ești bărbat din toate punctele de vedere, dar societatea s-a schimbat. Gay nu te simți pentru că în continuare preferi femeile. Dar au apărut și alte opțiuni. Ai aflat despre ele de la campanii organizate la TV, din așa zise „documentare” (citește producții menite să promoveze confuzia și stricăciunea maselor), ai ascultat pe unii care se anunțau că sunt bărbați dar se simt femei sau invers, și așa încet ți-ai făcut curaj. Ai început să iei hormoni feminini. Să-ți lași părul să crească. Părul facial a dat înapoi dar oamenii se uitau la tine și-ți ziceau ba „domnule” ba „doamnă”. Era distractiv. Tare distractiv. Sau poate te deranja că nu recunoșteau femeie în ditamai masculul din fața lor. Unii nu-ți ziceau nici cum, că nu voiau să greșească, să-i dai în judecată. Că azi se poartă! Mai ales dacă obții bani cu care să te duci mai întâi să-ți schimbi numele. Din Ioan să devii Ioana, sau invers, din Maria să te faci Mario. Apoi bani să-ți faci operațiile de schimbare a sexului. Să tai ce e de tăiat, să lipești ce e de lipit.

Hai să zicem că ești bărbat dar te „simți” femeie. Te duci la magazinul „Target” să-ți faci cumpărăturile. Mai întâi se uită lumea cu mirare la tine ce caută bărbatul ăsta îmbrăcat cu fustă, având părul lung, vocea groasă, pantofi mărimea 46, la sectorul de … sutiene și rimeluri? Acolo fiind, te apucă nevoia de a folosi toaleta. Te duci la toalete la femei, doar te simți femeie. Niște mame cu fetițele lor de 5-6 anișori te privesc speriate! Ce ești tu? De ce ești acolo? Ce urmează să le faci lor, femeilor și copilelor? Și ca să fie sigure că nimic rău nu se întâmplă, mamele și fetițele fug afară din baie de parcă-s apucate. De ce? Pentru că tu ești confuz. Pentru că tu nu știi cine ești și ce ești. Pentru că atragi în confuzia ta o întreagă societate. Care societate trebuie să-ți dea drepturi.

E adevărat că nu-s mulți ca tine, dar sunteți foarte gălăgioși. Și ați prins și un climat propice cauzei voastre. Voi sunteți noii reprezentanți ai apartheidului. Voi sunteți nedreptățiții. Noii „Martin Luther King Jr” care mărșăluiți și declarați: „I have a dream!” Vă considerați noua „Civil Right Movement” a Americii. V-ați urcat în căruța celor ce cereu drepturi egale cu albii pentru americanii de culoare. De fapt, mișcările de eliberare sexuală, de dragoste liberă, de liberalizare a drogurilor, de feminism au fost doar precursorul mișcării voastre de „eliberare”.

A, dar visul vostru nu este cel al unui negru de a sta jos în autobuzul albilor (vezi Rosa Parks – ea a refuzat să cedeze scaunul ei din secțiunea pentru negri când secțiunea pentru albi s-a ocupat). Voi vreți să ocupați tot autobuzul. Voi nu sunteți noii nedreptățiți ci voi nedreptățiți cu ajutorul guvernului majoritatea populației. Voi vreți să credem că „normalul” sunteți voi și noi suntem anormalii! Voi numiți răul bine și faceți binele să fie considerat rău. Pentru voi a scris Isaia aceste cuvinte (cap 5:20) Vai de cei ce numesc răul bine, şi binele rău, care spun că întunericul este lumină, şi lumina întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă, şi dulceaţa în loc de amărăciune!

Mda.

Și acum la istoria noastră. Un tip din Oregon s-a dus la judecător să-și schimbe sexul de la femeie la non-binar. Jamie Shupe s-a născut bărbat. A fost sergent în armată unde a funcționat ca bărbat. Acum câțiva ani a început „să se simtă” femeie. A început tratament hormonal, apoi a efectuat operațiile de schimbare a sexului. Dar după toate acestea, tot năucit este. S-a născut bărbat, s-a făcut femeie dar încă tot nu este de acord cu ceea ce este. Vrea ca pe certificatul de naștere/identitate să nu fie declarat nici bărbat nici femeie, ci non-binar. Și judecătoarea a fost de acord. Este astfel primul caz de felul acesta din America. Dar, am o „veste bună”: vor urma și altele, cu sutele. Când sare o oaie în fântână… Pardon, o capră.

Oregon Judge Allows Resident to Change Sex to Nonbinary

An Oregon resident who identifies as neither male nor female is now legally considered nonbinary, per a court ruling Friday. Judge Amy Holmes Hehn legally changed Jamie Shupe’s sex from female to nonbinary, something legal experts believe to be a first in the U.S., the Oregonian reported.


GENDER WIKI
Non-binary gender (see also genderqueer) describes any gender identity which does not fit within the binary of male and female. Those with non-binary genders can feel that they:

Have an androgynous (both masculine and feminine) gender identity, such as androgyne.
Have an identity between male and female, such as intergender.
Have a neutral or non-existant gender identity, such as agender or neutrois.
Have multiple gender identities, such as bigender or pangender.
Have a gender identity which varies over time, known as genderfluid.
Have a weak or partial connection to a gender identity, known as demigender.
Be intersex and identify as intersex, know as amalgagender
Have a culturally specific gender identity which exists only within the culture they or their ancestors belong to.
Otherwise feel that their gender is neither fully male nor fully female…..

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.