Surubul se strânge, dar încet

Senatul din California va discuta o lege al cărei scop este de a refuza finanțarea din bani publici a oricărei școli care este afiliată cu vreo instituție religioasă și care aderă la învățătura biblică cu privire la căsătorie și sexualitate.

Cei care cer altora să fie toleranți au din ce în ce mai puțină toleranță vizavi de cei care cred altfel decât ei. Libertațile de care s-au bucurat creștinii din SUA se vor restrânge considerabil în anii următori iar atacurile împotriva diverselor instituții religioase se vor înteți.

Între timp, noi creștinii dorim libertatea atât de mult încât uităm adesea că trebuie să avem o vocație a suferinței. Apostolul Petru ne spune să ne „înarmăm” cu o astfel de mentalitate a predispoziției către suferința din cauza lui Cristos (1 Petru 4:1, etc.). Biserica s-a născut în suferința lui Cristos și s-a dezvoltat sub persecuții teribile. Dacă e vorba să anticipăm o revărsare de har în vremurile din urmă, de ce am crede că aceasta ar veni diferit de felul în care a venit în primele secole de existență a bisericii? De ce nu am învăța din trecut? Și mai ales, de ce nu am considera ce s-a întâmplat cu creștinismul atunci când el și-a câștigat libertatea și a devenit norma, nu excepția?

Creștinul este prin definiție excepțional. El nu se potrivește modelelor lumii ci doar modelului lui Cristos. Când Domnul ne-a cerut să călcăm pe urmele Lui El nu ne-a lăsat nici o iluzie cu privire la ce va însemna lucrul acesta; lepădare de sine și purtarea zilnică a crucii lui Cristos. Prigonire pentru păstrarea credinței și da, chiar și darea la moarte.

Dar unii creștini mai visează la revenirea unor vremuri mai bune. Aceasta explică atracția multor creștini către candidatura lui Trump. Candidatul republican a promis restabilirea unor libertăți creșine. Doar că e ridicol faptul că printre aceste libertăți promise de el au fost posibilitatea de a saluta cu „Merry Christmas” la crăciun și de a-ți pune pe iarba din fața casei decorații cu subiect religios.

Revenind la cele scrise în primul paragraf, semnificația legii din senatul californian este că se crează un precedent. Sistemul juridic american se bazează pe decizii precedente luate în cazuri similare. State liberale precum California, Oregon și Washington sunt niște laboratoare legale în care se testează cât de departe se poate întinde elasticul înainte de a se rupe.

Bill aims to deny funding to religious, Christian schools

A political axiom that we use on the show is that where there’s a double standard there’s a hidden agenda. If you care about the Bill of Rights, the minute you don’t care about one particular right, you don’t care about any of them. Such is the case with California Christian schools.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

Surubul se strânge, dar încet — 4 Comments

  1. Institutiile religioase nici nu ar trebui sa primeasca bani publici, deci nu este o problema. Nici crestinii nu ar trebui sa primeasca bani publici.

    Insa problema cu Trump si libertatile crestine este interesanta. Cum poate un crestin sa se increada in ce spune Trump cind el nu a fost de acord cu ce a facut functionara din Kentucky care a refuzat sa-si puna numele pe certificatele de casatorie a 2 homosexuali? Sau cu Pamela Geller cind a avut contestul desenarii lui Mohamed?

    Ted Reply:

    Cristina, intr-o țară cum a fost America acum 20-25 de ani nu cred că ar fi fost o problemă primirea de bani din fonduri publice. Unii oameni donează bani spre astfel de fonduri pentru promovarea de cauze morale, chiar dacă ei nu au aderat la creștinism, de exemplu. Desigur, când vorbim despre state cu politici liberale din punct de vedere moral, e clar că ele vor condiționa darea de astfel de fonduri iar instituțiile religioase ar trebui să le refuze, în cazul în care li s-ar oferi. Eu doar am luat știrea ca pretext pentru semnalarea unui trend general în SUA de restrângere a libertăților religioase. Adică, pardon! Nu ori ce fel de libertăți religioase ci doar cele ale creștinilor conservatori.

  2. We are children of Light, living in Virginia or Ilinois or Iowa or California we are blessed do I dont see the point Gabi tells things like conservative christians shall be persecuted. Look around you read the signs, Our Lord Jesus knovks by the hearts doors.