Statul Oregon din nou în prima linie a liberalismului progresist.

Până acum carnetul de conducere eliberat de Statul Oregon putea descrie sexul posesorului de carnet ca fiind F(feminin) sau M(masculin). Oregonul însă va inaugura o nouă descriere a sexului. Aceasta este X (sau nespecificat). Persoana posesoare de carnet de conducere care nu vrea să aparțină sistemului binar de definire sexuală feminin/masculin o face fie pentru că e împotriva acestei limitări, fie pentru că încă nu s-a decis ce este sau pentru că dorește să-și păstreze libertatea de a fi ce dorește ea, în funcție de împrejurări. De exemplu, o astfel de persoană poate folosi băile femeilor în cazul în care se simte femeie, sau invers, ale bărbaților dacă conducătoarea auto este X și se consideră bărbat.

Se spune că cel mai fericit om din cauza acestei legi (care vă asigur eu că se va răspândi în toate statele Americii cât ai zice „pește”) este Jamie Shupe care a fost unul dintre primii americani ce s-au definit ca fiind „X” și care s-a luptat pentru „dreptul” de a fi recunoscut ca „X” în carnetul de conducere – care alături de pașaport, certificat de naștere și numărul de identificare primit de la administrația „Social Security” sunt cele mai importante acte de identificare ale unui american.

Vorbind despre Shupe, acesta a tremurat de frică la posibilitatea că dorința sa nu va deveni lege iar când a auzit că a trecut cu brio, a plâns de bucurie până când a rămas fără lacrimi! Ce mare realizare! Să devină „X”. Și aceasta va fi înscrisă cu litere de culoare neagră pe carnetul lui de conducere. Dar ia stai un pic: de ce de culoare neagră? Că și negrul…. nu ar fi mai bine să fie scrise cu litere de culoare tot „X” ca să nu se supere nici negrul, nici albul.

Și ca să nu fie o singură bucurie, și nevasta lui Shupe a decis să devină „X”. Nu că ar fi lipsă de nebuni, că nu este. Mai sunt și alții răspândiți prin întreaga Americă care deja au prins de veste că bate vântul schimbării și și-au ridicat toate pânzele sus.

Uite așa, pe tăcute și pe nebăgate de seamă ridicolul se răspândește chiar în ograda noastră. Astfel se crează precedente legale care vor avea un cuvânt greu de spus în chestiuni juridice.

Rămân totuși nedumerit: dacă Shupe masculul se duce la magazin, funcționarul de acolo cum îi zice? Că „domnule” sau „doamnă” definesc ceva ce Shupe nu vrea să fie. Și de unde mă rog se va ști care dintre muritori este F, care e M și care e X?

Hai să închei cu o poveste adevărată. Merg într-o zi la un magazin de birotică. Mă întâmpină un bărbat mai înalt decât mine, mai solid, dar cu părul lung, îmbrăcat ca femeie dar cu pantofi bărbătești mărimea 48 sau mai mare, cu semne că-i apar sânii dar vorbind încă cu voce baritonală, și mă întreabă dacă mă poate ajuta. L-am privit scurt și am zis da, mă poate ajuta: să-mi spună cum să mă adresez lui, domnule sau doamnă? S-a uitat la mine, a zâmbit și a zis că deocamdată „domnule” e OK. Nu de alta dar cu confuzia acestor indivizi, suntem și noi încurcați și vă spun eu că e rost de ceva intentări de procese pentru obținerea de daune materiale din cauza lezării identității sexuale ale unor astfel de X.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.