Marijuana are… biserică.

Steve Berke și Lee Molloy au pus în Denver bazele unei noi „biserici”: Biserica Internațională a Cannabisului. Canabisul e numele științific al marijuanei. Părinții lui Berke au cumpărat o clădire veche de biserică cu gândul să o transforme în apartamente. Apoi au donat-o fiului lor care împreună cu Molloy au deschis o „biserică”. Clădirea a fost pictată în culori vii de către un artist grafic contemporan destul de cunoscut pe nume Kenny Scharf. Congregația are deja 1400 de membri care participă la slujba bisericii. Ce format aceasta? Fumatul marijuanei, jocuri pe mașini tip Arcade și conversații.

Molloy a fost cândva un campion la cunoștințe biblice și provine dintr-o familie evanghelică strictă. El este un fel de lider spiritual al „bisericii”. Printre altele, Molloy a spus: Fiind un elevaționist (termen inventat de ei pentru definirea teologiei bisericii lor) înseamnă a fi un explorator. Călătoria noastră spirituală este pentru descoperirea de sine și nu în vederea unei dogme. Noi credem că întrebările mari ale vieții nu găsesc soluția pe o singură cale. Locul acesta e menit să asigure un sprijin reciproc pentru ca fiecare dintre noi să descopere o cale către propria spiritualitate, indiferent care ar fi aceea…. Noi nu avem doctrină, crez, scriptură sau carte (sfântă). Alege părți din orice religie a lumii dă rezultate pentru tine sau inventează tu însuți o religie, amestecă totul împreună și vezi dacă are un gust bun…. Spiritualitatea nu ar trebui să aibă o rețetă ci ar trebui să fie o aventură. Este procesul căutării și nu a ți se spune ce anume să găsești.

Un termen inventat de către Cristos pentru a desemna ceva frumos, curat și sfânt, o comunitate a unor oameni care sunt chemați de către Cristos la viață veșnică a ajuns să fie astfel pervertit pentru a câta oară? Și aceasta doar pentru că noi, creștinii, cei ce alcătuim ceea ce intenționa Cristos să facă am lăsat jos standardele lui Cristos. Bisericile au devenit un fel de discoteci, locuri unde te duci să-ți găsești perechea de viață, unde asculți mesaje de îmbunătățire personală, unde descoperi tehnici de îmbogățire, unde găsești partenerii de afaceri și cei cărora să le vinzi produsele comercializate din portbagajul mașinii personale. În loc de a fi o cetate așezată pe un munte biserica a devenit un club și pentru mulți „păstori” o afacere prosperă din care se îmbogățesc. Aceștia, în loc să fie unșii Domnului au ajuns doar unși cu toate alifiile promovării de sine.

Dacă noi, de la care se aștepta să respectăm biserica am scăzut standardele ei și i-am pervertiti semnificația, atunci ce să mai așteptăm de la lume?

 

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.