Statul OHIO a luat inițiativa de interzicere a avortului când copilul are sindromul Down.

Avortarea unui asemenea copil va deveni o crimă. Medicul care va face procedura își va pierde dreptul de a profesa.

Ohio devine astfel al treilea stat din federație care are o asemenea lege. Guvernatorul Kasich a promis că va semna legea.

ACLU (American Civil Liberties Union – organizație progresistă alcătuită din avocați care deschid procese în tribunale pe diverse cazuri în care ei se autosesizează sau sunt angajați, cum ar fi cazul cofetarului care nu a vrut să decoreze un tort pentru o nuntă de gay) a spus că ei vor acționa și vor încerca să oprească legea care, printre altele, zic ei, nu permite educarea mamelor, nu folosește trăirii unei vieți de calitate pentru copiii care se nasc cu o astfel de boală și interzice dreptul femeii de a decide să avorteze.

Din punct de vedere statistic avorturile au fost în scădere în ultimul an. Aceasta și din cauza unor filmări secrete în care reprezentanți de clinici de avorturi, în special de la Planned Parenthood, ofereau spre vânzare organe de fetuși și material embrional. Răspândirea filmelor pe youtube a dus la proteste publice a cetățenilor americani.

Politica administrației lui Trump este în general împotriva avorturilor și cred că și aceasta a contribuit la scăderea practicii ucigătoare.

 

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.