Campania #MeToo ajunge și prin biserici

Cu 20 de ani în urmă Andy Savage, un păstor actualmente la biserica High Point din Memphis Tennessee era responsabil cu tineretul la o biserică din Texas. Într-o seară s-a oferit să ducă acasă în mașina sa pe o tânără de 17 ani care era în grupa sa. Mersul spre casa fetei s-a abătut undeva într-un loc singuratic unde tânărul a cerut fetei să facă sex oral. După câteva minute tânărul și-a dat seama de gravitatea faptei, a întrerupt activitatea sexuală și speriat a cerut iertare fetei și de asemenea i-a cerut să nu spună nimănui.

Tulburată emoțional de cele întâmplate fata a spus păstorului adjunct al bisericii care i-a cerut și el să nu spună nimănui și printre altele i-a zis fetei că dacă și ea a participat fără să se opună are și ea parte de vină…

După 20 de ani lucrurile au devenit publice. Fostul păstor adjunct, acum slujind la o altă mare biserică din Austin Texas a fost suspendat. Fostul păstor principal se scuză și el și se justifică. Andy Savage a venit în fața bisericii sale de acum cu o scrisoare conținând cuvinte de regret. Biserica l-a aplaudat… și pare că l-a iertat. Dar vom vedea ce se va mai întâmpla. Nu pot să cred că Andy Savage va mai rămâne multă vreme păstor. E normal să fie astfel!

Astfel campania de dezvăluire a hărțuirilor sexuale începută anul trecut în SUA începe să se întindă de la lumea Hollywood-ului la personalități ale televiziunii acuzate de hărțuire sexuală, apoi la presa scrisă și acum și prin biserici.

Aici aveți un reportaj. Aici istoria fetei hărțuite sexual. Aici relatarea din Christian Today.

Warning:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *